Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Καλημέρα!

Την Τετάρτη γιορτάζουμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και δεν είμαστε στο σχολείο για να παρακολουθήσουμε τη γιορτή μας, ούτε μπορούμε να μιλήσουμε γι' αυτήν από κοντά και να κάνουμε κατασκευές.
Μια ιδέα που "έκλεψα" από την κυρία Κική του 2ου Νηπιαγωγείου Ν. Μουδανιών είναι να διαβάσουμε ή ν' ακούσουμε μέσω διαδικτύου "Τα ελληνάκια" της Ευγενίας Φακίνου. Παρακάτω είναι οι σύνδεσμοι:



https://www.youtube.com/watch?v=9QGdGJCfyBI  (αφήγηση του βιβλίου)


https://www.slideshare.net/argiroteach/ss-45910111 (μπορείτε να το διαβάσετε σε  ελεύθερη απόδοση και εικονογράφηση των μαθητών του Β2 του 2ου Δ.Σχ. Περάματος)

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για να μιλήσουμε στα παιδιά μας για την 25η Μαρτίου σαν παραμύθι. Συνοδεύεται από φύλλα εργασίας και κατασκευές:

https://drive.google.com/file/d/0B5h9pVeyZTowNk5mWFpnc3IxZUZ3M3RoNmZjT3JpamtFTGYw/view

Με αφορμή το βιβλίο "Τα ελληνάκια" μπορούμε να φτιάξουμε ποδιές (από τις παραδοσιακές φορεσιές) όπου θα ζωγραφίσουμε διάφορα παραδοσιακά μοτίβα (λουλούδια, πουλιά κ.α.). Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χάντρες, κλωστές ή άλλα υλικά που έχουμε.
Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε και φέσια ή γιλέκα (και σ' αυτά μπορούμε να κάνουμε διάφορα μοτίβα.










Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γεια σας! Τώρα πια δεν κάνω τόσο συχνά αναρτήσεις, γιατί έχουμε φτιάξει την ψηφιακή μας τάξη! Σκέφτηκα όμως να σας βάλω και κάποιες επιπ...